Pest megyei bajnokság

Pitiáner csalás az amatőröknél?!

Újra feltűnt a színen a korábban kiátkozott elnök; a Pátyi SE ugyanolyan szenvedő fél, mint a budapesti csapatok. Frissítve!
 
 

Pest megyei bajnokság

Pitiáner csalás az amatőröknél?!

Újra feltűnt a színen a korábban kiátkozott elnök; a Pátyi SE ugyanolyan szenvedő fél, mint a budapesti csapatok. Frissítve!
 
 
 
 
 

Pest megyei bajnokság

Pitiáner csalás az amatőröknél?!

Újra feltűnt a színen a korábban kiátkozott elnök; a Pátyi SE ugyanolyan szenvedő fél, mint a budapesti csapatok. Frissítve!

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Még az amatőr fociban is előfordulnak csalások – pénzügyi csalások! Úgy néz ki, egy ilyen csalássorozatnak lett áldozata az újonnan alakult Pátyi SE, és több budapesti csapat is – írja a mifocink.com.

Pátyon évekig egész jó futball volt, sőt előfordult, hogy két csapatot is versenyeztettek a megyei bajnokságban. Aztán évekig nem történt semmi, a falu szélén álló szép sporttelep szépen-lassan az enyészeté lett. Épp ezért fogadta kitörő öröm, amikor néhány éve megalakult a Pátyi Labdarúgó Egyesület. Az elnök-mindenes Varga Sándor elkezdett a helyi gyerekekkel foglalkozni. Ifjúsági csapatként indultak a budapesti, majd a megyei bajnokságban, később pedig felnőtt csapatot is indítottak a Pest megyében.

Igen ám, csakhogy közben kiderült, a futball csak másodlagos volt Varga számára. Eszköz a pénzszerzésre. A fiataloktól beszedett tagdíj mellett a község vezetésétől is kapott nem kevés támogatást, sőt a rezsire valót is megkapta, ám egy idő után kiderült, a víz és áramdíjat például hónapokig nem fizette ki.

A község vezetősége ezt nem is tűrte, és kitiltotta Varga Sándort és csapatát pályáról – bár ekkor csapatról már nem nagyon lehetett beszélni, lévén a megye III-ban utolsó helyen záró gárda játékosai már nem lelkesedtek annyira a futballért.

Pátyon tehát újra megszűnt a felnőtt foci. Egészen mostanáig, hiszen a nyáron néhány helyi ember megalakította a Pátyi Sport Egyesület felnőtt csapatát – a klub eddig más sportágak mellett gyerekfocival, és öregfiúk-csapattal foglakozott –, és ismét beneveztek a megye III-ba.

Tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, már ami a csapatépítést illeti, de arra nem számítottak, hogy már a bajnokság kezdete előtt szembe kell nézniük a csalással. Mert Varga Sándor újra feltűnt a színen! A klubhoz nem jelentkezett be, annál sokkal sunyibb dolgot tett.

Bejelentkezett a budapesti amatőr csapatokhoz, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ennek a személynek semmi köze nincs az új klubhoz. Varga mégis a pátyi focicsapat nevében jár el, edzőmeccseket köt le, és kihasználva, hogy a fővárosi csapatoknak nincs saját pályájuk, azt mondja, hogy a meccs legyen Pátyon. Persze ezért pénzt kér, egy átlagos pályabérleti díj felét, információk szerint 11 ezer forintot. Aztán kis idő elteltével lemondja az edzőmeccset, de a pénzt nem adja vissza.

Volt olyan csapat, amelyik később a bírósági bejegyzést is ellenőrizte, és ott megtalálta Varga nevét, ám azt nem vette észre, hogy ő nem a PSE, hanem egy másik, alvóegyesület elnöke. „Pontosan nem tudom, hány csapatot károsított így meg, de az biztos, hogy vannak olyanok, akik már a rendőrséghez fordultak. Ők, és a pátyiak is remélik, gyorsan pont kerül az ügy végére” – írja a mifocink.com.

Nagyon fontos információ a budapesti csapatoknak: senki nem álljon szóba Varga Sándorral, mert neki semmi köze az új pátyi csapathoz!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.