Reakció

Szó sincs csalásról, avagy a pátyi fociügy igaz története

A PLE elnöke, Varga Sándor részletesen reagált honlapunkon az őt ért igaztalan vádakra.
 
 

Reakció

Szó sincs csalásról, avagy a pátyi fociügy igaz története

A PLE elnöke, Varga Sándor részletesen reagált honlapunkon az őt ért igaztalan vádakra.
 
 
 
 
 

Reakció

Szó sincs csalásról, avagy a pátyi fociügy igaz története

A PLE elnöke, Varga Sándor részletesen reagált honlapunkon az őt ért igaztalan vádakra.

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pestmegyeifoci.hu oldalon 2014. július 25-én, Pitiáner csalás az amatőröknél?! címmel megjelent a mifocink.com cikke, amellyel kapcsolatban ezúton helyreigazítást közlünk a Pátyi Labdarúgó Egyesület elnökének kérésére.

Varga Sándor 2007 és 2012 között tevékenykedett a településen, az ő munkájának köszönhetően jött létre a pátyi futballpálya. A 2010-ben létrejött együttműködési megállapodásban is szerepel, hogy a területet már korábban is a PLE használta, és azt saját költségén bekerítette, parkosította, és a labdarúgás céljára tereprendezéssel, és egy 150 négyzetméteres öltöző felépítésével alkalmassá tette.

Egy vitás ügy miatt jelenleg a Pátyi Sport Egyesület használja a sportingatlant, de Vargáék a bíróság állásfoglalására várnak: ha a PLE-nek lesz igaza, akkor a PSE-nek 27.500 forintos kötbért kell fizetnie minden egyes nap után.

Beruházás helyett kitiltás

Tanulságos történet áll a pátyi belharcok hátterében. A golf-falu megálmodója, Mervó József, a Grupo Milton Zrt. vezérigazgatója volt a PLE főtámogatója, és a történtek után sem fordított hátat Varga Sándornak. Annak idején a sportingatlan 1.7 hektáros területéhez a szponzor segítségével 6.2 hektárt hozzácsatoltak KSP (különleges sportterület) besorolással. A futball fejlesztésével, és számos szakosztály – gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, kerékpár, biatlon, sportlövészet, kézilabda, kosárlabda – létrehozásában gondolkodtak, és ezekhez a megfelelő csarnokokat is megépítették volna. Ez nem csak Pest megyei szinten, hanem országos léptékkel mérve is az egyik legjelentősebb sportberuházás lett volna.

Ilyen esetben hasznos, ha a projekt részéről valaki bekerül az illetékes hivatalba, jelen esetben a helyi önkormányzatba. Szeitz Zsoltra, a PLE titkárára esett a választás, aki már másnap Varga Sándor ellen fordult, és létrehozta a PSE-t. Varga álláspontja szerint Szeitz minden eszközzel arra törekedett, hogy ellehetetlenítse őket, a takarékszövetkezetben neked egy személyben megszüntette a számlájukat, hogy ne tudjon tovább működni az egyesület és fel tudják bontani a megállapodást. Ebből később ügyészségi eljárás lett.

Hamis vád volt a rezsitartozás

A bíróság 2011 januárjában másodfokon kimondta, hogy a Pátyi Labdarúgó Egyesület nem tartozott a vízdíjjal, hamis volt ez a vád ellenük, semmivel nem tudták alátámasztani az állítást. Érdekesség, hogy az önkormányzat eredetileg 972 ezer forintos tartozással „vádolta” a PLE-t, másfél év után viszont kitalálták, hogy ez az összeg „csak” 419.475 forint. A bíróság ezt nem hagyta jóvá, csak azt, amit Varga Sándor többször is hangoztatott, hogy az egyesületüknek 64 ezer forintos vízszámlája van, ám ezt az önkormányzat nem engedte neki kifizetni, csak az ítélet után.

További furcsaság a dologban, hogy a PSE illetékesei a mai napig nem íratták át a közműveket az egyesületük nevére. Három éve nem engedik be a PLE-t a saját területére, ennek ellenére 2014. augusztus 8-ig a felhalmozott köztartozás 233.686, amit tehát nyilvánvalóan nem a PLE halmozott fel...

A klubelnök reméli, hogy hamarosan visszatérhetnek a pályájukra, mert az önkormányzattal kötött megállapodásukat nem bontották fel közös megegyezéssel, és a kizárólagosan illetékes Budakörnyéki Bíróság sem mondta ki annak megszűnését vagy érvénytelenségét.

Minden az övé, ezért semmit nem adott át

Varga elmondása szerint Szeitz Zsolt azt akarta, hogy mindent adjanak át nekik, pedig mindent ők csináltak vagy szereztek be a pályán és környékén, a kerítésektől kezdve a labdákon, a kapukon, a hálókon, a labdafogó hálókon, a vonalazógépen, az öltözőkön át a vizesblokkig, és erről természetesen leltárívük is van. Korábban ez egy erdős terület volt, abból ők hozták létre a mai sportpályát, amely a mai napig a PLE székhelye.

– Rengeteg szponzortáblánk volt kint, ezeket a KROK Kft. készíti. Az egyik emberük felhívott két évvel ezelőtt, hogy menjek be az irodába, mert a szerződést fel kell bontanunk, mondván volt bent nála egy hölgy a PSE-től, aki azt mondta, hogy mi megszűntünk. A táblák a focipályán belül vannak, és azt mondták a KROK-nak, ha nem kötnek velük szerződést, kivágják a táblákat, magyarul elkezdték lerabolni az összes szponzoromat. Rengeteg mezünk, labdánk, táblánk, igazolásunk, pecsétjeink benn vannak, de semmit nem adtak vissza – mesélte Varga Sándor.

Két évvel ezelőtt, 2012 tavaszán megtörtént, hogy Guba Zsolt jegyző utasítására a PLE csapatát nem engedték be a saját pályájukra bajnoki mérkőzést játszani, holott az ellenfél és a játékvezető már kint állt a kapu előtt. Ezután a pátyiak kénytelenek voltak a Népligetben rendezni hazai meccseiket, nem csoda, hogy a 18-19-20 éves, iskolába járó fiataloknak elment a kedvük a sok utazástól.

– Elég nagy szégyen volt a pátyi önkormányzatnak, hogy pátyi fiataloknak pátyi címeres mezben Pesten kellett pályát bérelniük, és hivatalos bajnoki meccseket játszaniuk, nem pátyi környezetben, amikor saját pályánk van, pátyi nézők előtt – mondta erről Varga Sándor.

Idén újra megtalálható egy pátyi klub a megyei harmadosztály mezőnyében, de mint megtudtuk, a Viadukt SE-Biatorbágy második csapata indul el a PSE színeiben, mindössze két pátyi játékos található a keretben. A PLE korábbi játékosai közül egy sem csatlakozott az új csapathoz.

Senkinek a nevében nem járt el

„Bejelentkezett a budapesti amatőr csapatokhoz, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ennek a személynek semmi köze nincs az új klubhoz. Varga mégis a pátyi focicsapat nevében jár el, edzőmeccseket köt le, és kihasználva, hogy a fővárosi csapatoknak nincs saját pályájuk, azt mondja, hogy a meccs legyen Pátyon. Persze ezért pénzt kér, egy átlagos pályabérleti díj felét, információk szerint 11 ezer forintot. Aztán kis idő elteltével lemondja az edzőmeccset, de a pénzt nem adja vissza” – írta Varga Sándorról a mifocink.com cikke.

– Ha a PSE-nek nem volt felnőtt vagy öregfiúk-csapata, eleve hogy járhattam volna el a nevében? Az ő elnökük Majthényi Réka, én pedig Varga Sándor vagyok, minket elég nehéz összetéveszteni. Egy szerződést le kell pecsételni. Ha mi pecsételjük le, azon Pátyi Labdarúgó Egyesület van, az övékén pedig Pátyi Sport Egyesület. Én nem járhatok el, fel sem hívhatok senkit az ő nevében – magyarázta Varga Sándor, aki azt is elárulta, mire utalhatott az eredeti cikk szerzője, Fehér György.

Idén tavasszal a BLSZ öregfiúk-bajnokságának III/I-es csoportjában a Kormányőr SE hibájából elmaradt a Páty LE elleni bajnoki, ezért új időpontot kellett kiírni. A Kormányőr SE részéről Ősz András jelezte, hogy az új időpontban náluk nem lehet játszani, ezért Varga Sándor belement, hogy náluk, a Népligetben rendezzék a halasztott meccset, úgy, hogy fele-fele arányban fizetik a pálya költségeit. Ebbe Ősz András beleegyezett, kifizette a 11 ezer forintot, amiről számlát is kapott. Igen ám, de a mérkőzés ismét elmaradt, megint a Kormány SE hibájából, tehát Vargának semmi oka vagy kötelezettsége nem volt visszaadni az ellenfél képviselőjétől kapott összeget.

A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy amikor a PLE öregfiúk-csapatáról van szó, valójában nem pátyi játékosokról beszélünk, hanem az egykori Erdért SE labdarúgóiról, akik klub nélkül maradtak, de Varga lehetőséget biztosított számukra, hogy tovább versenyezzenek.

Szó sincs rendőrségi ügyről

„Pontosan nem tudom, hány csapatot károsított így meg, de az biztos, hogy vannak olyanok, akik már a rendőrséghez fordultak” – írta a mifocink.com.

– Én nem tudok róla. Megkérdeztük a rendőrséget, és ilyesmiről szó sincs – folytatta Varga Sándor, aki az eredeti cikkben emlegetett pénzügyi csalással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem is vehetett át a helyszínen pénzt, azt csak a számlára lehet befizetni, azt pedig csak három ember tudja kezelni, egyedül nem csalhatna senki.

Bár az eredeti cikk nem a Pestmegyeifoci.hu-tól származik, természetesen ezúton is elnézést kérünk Varga Sándortól, amiért átvettük a mifocink.com – számos valótlan állítást tartalmazó – írását.

A klubelnök nem mellesleg feljelentést tett a mifocink.blog.hu szerzője, Fehér György ellen, a rendőrség pedig azzal továbbította az ügyet a Budakörnyéki Járási Bíróság felé, hogy „az ismeretlen személy által a weboldalon megjelenő cikkben leírtak a Büntető Törvénykönyv (...) szerint alkalmasak a rágalmazás vétsége elkövetésének megállapítására.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.