Mindent csak mértékkel!

Az egészséges táplálkozás mostanában még mindig nagyon aktuális téma. Főleg, hogy a környezetvédelem napról napra fontosabbá válik és egyre többen igyekeznek tenni valamit a bolygónk érdekében. Egyre többen lesznek vegetáriánusok vagy vegánok, ügyelnek arra, hogy ne egyenek húst, aminek az is a fő oka, hogy az állattartás is sok helyen olyan körülmények között zajlik, ami nem szabadna, hogy elfogadott legyen.

De nem csak úgy lehetsz egészséges vagy nem csak úgy követheted az egészséges életmódot és étkezést, ha átváltasz az előbb említett étkezési szokásokra. Az egészséges étkezés a saját egészségünk miatt fontos, ugyanis az egészségtelen ételek és a nem megfelelő mennyiségű mozgás komoly betegségeket is okozhatnak.

Érdemes minél több zöldséget és gyümölcsöt enni, kerülni a zsíros és túlfűszerezett ételeket, a túlzott cukor és édességek szintén nem tesznek jót. Az interneten egyébként rengeteg olyan receptet lehet találni, ami egészséges és laktató. Én is egy csomószor úgy főzök, hogy az interneten keresek jó recepteket. Nekem fontos, hogy mindig legyen otthon zöldség és gyümölcs – még ha lefagyasztva is.

Arra is igyekszem figyelni, hogy hol vásárolok be, és hogy mit veszek. Azt mondják, hogy a hagyományos tej helyett érdemesebb rizstejet vagy akár kókusztejet használni, de ezeken kívül más tej is van, ami sokkal jobb, mint a sima tej. Krumpli helyett én rengetegszer használok rizst vagy bulgurt, állítólag a sok krumpli fogyasztása nem tesz olyan jót a beleknek.

Szerintem a lényeg abban van, hogy mindent csak mértékkel kell enni. Nem baj, ha szereted a csokit, de ne egy táblát egyél meg tíz perc alatt. És még sorolhatnám, de szerintem érted, hogy mire gondolok. Én ezt az elvet követem, és igyekszem minél jobban odafigyelni arra, hogy mi kerül otthon a tányérra.