Vincze Gábor: Borzasztóak voltunk az első félidőben

A fiatal tréner új csapatot épít a tavasszal, és célja az NB III. Interjú!
 
 

Vincze Gábor: Borzasztóak voltunk az első félidőben

A fiatal tréner új csapatot épít a tavasszal, és célja az NB III. Interjú!
 
 
 
 
 

Vincze Gábor: Borzasztóak voltunk az első félidőben

A fiatal tréner új csapatot épít a tavasszal, és célja az NB III. Interjú!

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Az idei szezonban vette át a Vecsés irányítását Vincze Gábor, aki a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. A hétvégén egy őrült meccset játszottak a Törökbálint ellen: a szünetben három gólos előnye volt a vendégeknek, ám a szünet után megváltozott a Vecsés játéka, és végül hat gólt szereztek, amivel megfordították és megnyerték a párharcot. A pestmegyeifoci.hu a Vecsés vezetőedzőjét, Vincze Gábort faggatta a múltról és a jövőről.

Hogyan zajlott ez az őrült találkozó? Mik hangoztak el az öltözőben a szünetben?

Egy nagyon lesújtó első félidőt tudott a csapat produkálni, nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk, pedig egész héten ezen dolgoztunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Ez nem valósult meg, ezért már az első félidőben cserélnem kellett, a félidőben pedig még kettőt. Ennek az átszervezésnek köszönhetően a csapat tudta azt az arcát mutatni, ami az én elvárásom. Mind játékban, mind helyzetkihasználásban javultunk. A fiatal Törökbálint teljesen elfáradt a második félidőre, mi pedig ezt ki tudtuk használni.

Mi lehetett a fordulópont a meccsen? Rögtön az első gól a 46. percben?

Igazából a tapasztalataimból, amit én is átéltem, mint játékos, ilyenkor egy edző nem tud mást mondani a félidőben - legalább is én ezt gondolom -, mint hogy 0-0-ról kell indulni, és van 45 perce a csapatnak, hogy rúgjon négy gólt. Ami nem elképzelhetetlen, hiszen a csapatom már idén többször rúgott négynél több gólt is. Mondtam a srácoknak, hogy hiába nehéz, felejtsük el az első félidőt, és ha az első tíz percben megrúgjuk az első gólunkat, nagy lehetőséget kapunk, hogy megnyerjük a találkozót. Végül is sikerült..

Mik voltak a célkitűzések az idény elején, amikor átvette a csapatot, és mennyiben változtak ezek a télen?

Nyilvánvalóan Vecsésen mind a vezetőség, mind a város nagyon szeretné, ha a csapat előrébb lépne, ami nagyon-nagyon nehéz feladat, de én azért is vállaltam el, mert kihívásnak tekintem. Remélem, hogy a csapat is ráérez erre. Azt gondolom, hogy nincs okunk a panaszra, hiszen a legtöbb gólt rúgtuk, és a kapott gólok számában is jól állunk, holtversenyben a Dabas-Gyónnal. Ez jól jelzi, hogy támadófutballal operálunk. Három pont a hátrányunk a Dabas-Gyónnal szemben, de hétvégén pont hozzájuk megyünk, szerintem az egy jó mérkőzés lesz.

Milyen volt a téli felkészülés, hogyan sikerültek az átigazolások? Elég sok mozgás volt a keretben...

Nekem már nyáron sem volt könnyű dolgom ebből a szempontból, hiszen úgy vettem át a csapatot, hogy eléggé ismeretlen voltam én ebben az osztályban, mint edző. NB III-ban és a felcsúti akadémián dolgoztam eddig. Azzal a kerettel elértük a maximumot az ősz folyamán, másodikként zártunk, és úgy gondoltam, hogy télen próbáljunk meg javulni. Minden posztra próbáltam versenyhelyzetet teremteni, nyilván amennyit a büdzsé enged. Most télen elkezdjük az új csapat építését, ami remélhetőleg az NB III-ban is megmutathatja majd képességeit.

Egyre több fiatal edző van a megyei bajnokságokban, akiknek elég nagy a játékosként szerzett rutinjuk az NB I-ben. Mi lehet ennek az oka?

Szerintem mindenki tanulási fázisnak fogja fel, én legalább is biztos annak. Azt gondolom, hogy vannak szerencsés edzők, akik már rendelkeznek Pro licensszel, és egyből be tudják őket dobni akár rutin nélkül, mint például Dárdai Pali, ő is az én korosztályom. Megállta a helyét, tudott meríteni abból, amit tizenpár év alatt a Herthánál magába szívott. Nem biztos, hogy a legképzettebb szakember, és nem biztos, hogy elméletben mi fiatal edzők annyira fel tudnánk venni az idősebb, tapasztaltabb edzőkkel a versenyt, viszont nekünk van egy ilyen belső motivációnk. Én például nem a megélhetésért csinálom ezt, hanem mert van egy jó célkitűzés, ami engem megfogott.

Mennyiben más ez a munka, ahol felnőttekkel kell dolgozni, mint a korábbi, akadémiai szerepvállalás?

Teljesen más. Az Akadémia teljesen más jellegű, ott a gyerekek heti hetet edzenek, nem csinálnak mást, csak tanulnak és edzenek. Egész más oktatni, és más itt, ahol eredményeket kell produkálni. Akadémián a gyerekek oktatásáról, fejlesztéséről szól minden. Hogy akár tizenhárom éves koruktól felnőtt korukig át tudjunk adni nekik mindent, ami megteremti a lehetőséget akár az NB I-re, akár külföldre is. Nyilván arányaiban sokkal kevesebb ez a szám, mint ahány gyerekkel összesen foglalkoztunk, de ez egy szép folyamat. Felcsút sok játékost adott már akár az NB I-nek és az NB II-nek, tehát ha a jövőt nézem, ez egy sikeres út lesz.

Jövő héten az előbb említett nagy rangadó következik, a listavezető Dabas-Gyón elleni. Jelenleg 3 pont a hátrány. Hogyan készíti fel csapatát a meccsre?

Én nem teszek rájuk terhet, tudják maguktól is, milyen fontos lesz ez a találkozó. Játszhatunk a liga jelenlegi legjobb csapatával, hiszen ők állnak a tabella élén. Tisztelnünk kell őket, meg kell becsülnünk azt, hogy nekünk mink van, és hogyha azt, ami a mi erényünk, fel tudjuk mutatni, és felszabadultan tudunk játszani, azt gondolom, hogy a Dabas-Gyónt meg tudjuk verni. Persze a körülmények is befolyásolják majd a találkozót: nem tudom, hogy milyen lesz a pálya, a játékvezetés, de ezekkel nem is foglalkozunk. Az a lényeg számunkra, hogy abból a tizenöt játékosból legalább tizenkettő egy átlag feletti teljesítményt tudjon kihozni. Ha ez így lesz, akkor nem kell félnünk senkitől ebben a ligában.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.