A Dabas-Gyón nyerte a forduló rangadóját

A Vecsés kikapott a tavasszal feltámadó Turától, tíz pont a különbség az élen.
 
 

A Dabas-Gyón nyerte a forduló rangadóját

A Vecsés kikapott a tavasszal feltámadó Turától, tíz pont a különbség az élen.
 
 
 
 
 

A Dabas-Gyón nyerte a forduló rangadóját

A Vecsés kikapott a tavasszal feltámadó Turától, tíz pont a különbség az élen.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Halásztelek-Tököl 1-1 (0-0)

Megszerezte első hazai pontját tavasszal a Halásztelek! A találkozó első nyolcvan perce nemigazán hozott feledhetetlen izgalmakat, nem is esett gól, ám a végjátékban megélénkültek a csapatok. A 82. percben aztán megszerezte a vezetést az előzetesen esélyesebb Tököl, de végül mégsem vihették el mindhárom pontot, mint ahogy azt sokan gondolták. A hosszabbításban a fiatal Ábrahám betalált, így egy pontot megmentett a Halásztelek, a Tökök pedig két értékes pontot vesztett.

Gólszerzők: Ábrahám S. (92.) illetve Boznánszky (82.)

Dabas-Gyón-Taksony 4-3 (2-1)

A forduló rangadója! Ahogy Szabados Tamás, a Taksony játékosa fogalmazott, a Taksony lehet az, aki megfogja a listavezetőt, viszont ha nem, elkezdhetik osztani az aranyérmet a dabasiaknak. Nos, igaza volt, mindkét értelemben. Egyrészt azért, mert egy rendkívül szoros meccset játszott a két csapat, nem látszott, hogy melyikőjük vezeti a tabellán. A vezetést a Taksony szerezte meg, de a hazaiak még a szünet előtt meg tudták fordítani a meccset, így lélektanilag hatalmas előnyre tettek szert. Főleg azért, mert úgy tűnt, hogy a teljes második félidőt emberelőnyben játszhatják le. De nem így lett: előbb Bábik egalizált büntetőből, majd rögtön utána nem csak az eredmény, de a pályán lévő játékosok száma is egyenlő lett, miután Borsos is pirosat kapott. Tíz-tíz ellen aztán a hazaiak újra megszerezték a vezetést a csereként beálló Pátkai góljával, amire a meccs 88. percében Patály válaszolt egy szabadrúgást követően. Ekkor nagyon úgy nézett ki, hogy döntetlennel végződik a meccs, ami tulajdonképpen mindkét csapatnak jó lett volna, de a hosszabbításban egy kiugrást Mészáros váltott gólra, így a 92. percben szerzett góljával eldöntötte a találkozót. Ha matematikailag még nem is, észérvek alapján szinte biztos, hogy ez az aranyérmet jelenti a Dabas-Gyón focistáinak, hiszen a Vecsés ismét kikapott, így már tíz pont a különbség. Ami a Taksonyt és a dobogót illeti: három pontos előnnyel rendelkeznek a Biatorbágy előtt.

Gólszerzők: Vasas (32.), Nagy A. (45.), Pátkai (72.), Mészáros R. (92.) illetve Fekete L. (26.), Bábik (60.), Patály (88.)

Kiállítva: Borsos (61.) illetve Hégner (41.)

Maglód-Nagykáta 1-1 (1-1)

A Nagykáta a tabella alsóbb felében tanyázik ugyan, de nincsenek rossz formában. A Maglód a tabella közepén szerepel ugyan, de a forduló előtt nemigen ment nekik a gólszerzés, így egy háromesélyes meccs várt szombaton a csapatokra. Nem kellett sokat várni a gólokra, az első már a 11. percben megszületett, mikor Lukács vágott egy labdát a kapuba öt méterről. Nem sokáig váratott magára a Nagykáta gólja sem, Nagy Csaba kapus bravúros hárítása után kipattanó labdát rúgta Kiss a kapuba. Az ígéretes kezdést nem követték további gólok, így végül egy-egy ponttal gazdagodott mindkét alakulat, amivel talán egyikőjük sem elégedetlen.

Gólszerzők: Lukács B. (11.) illetve Kiss Á. (33.)

Veresegyház-Pilis 1-2 (1-1)

Ha lehet súlyozni, talán Urbán Flórián csapatának volt fontosabb a három pont megszerzése, ugyanis a Pilis már szinte biztos, hogy nem végezhet a dobogón. Ennek megfelelően a hatodik percben örülhettek a hazaiak, de nem sokáig, rá három percre jött a válasz. A szünetig nem esett gól, azután is csak egy, amit a Pilis szerzett, így végül megfordították a találkozót, és három ponttal tértek haza. Egyre nehezebb a Veresegyház dolga...

Gólszerzők: Kiss R. (6.) illetve Csáki (9.), Csikós (64.)

Kiállítva: Grezner (65.) illetve Jenei (54.)

Gödöllő-CSO-KI 4-1 (2-1)

Múlt héten hetet kapott a csoki, hétközben kiestek a kupából, így nem túl jó előjelekkel utaztak Gödöllőre. Ráadásul a hazai csapat még beleszólhat a dobogóért folyó harcba, így egy igazi presztízs meccs várt ránk. A vendégek ugyan megszerezték a vezetést a rutinos Faragó góljával, de tíz perccel később már a Gödöllő volt előnyben, így a második félidőre is hazai vezetéssel fordultunk. Ekkor újabb két gólt szerzett a GDL, amire a Csoki nem tudott válaszolni, így végül magabiztos győzelmet aratott a hazai csapat, és már csak egy pont a két csapat közti különbség...

Gólszerzők: Varga B. (33., 66.), Kaiser (38.), Mudroch (76.) illetve Faragó I. (26.)

Nagykőrös-Üllő 4-1 (1-1)

A sorozatok folytatódnak! Már nem a Barátok Közt, hanem a Nagykőrös jó, az Üllő rossz sorozata. A meccs esélyesei természetesen a remek formában lévő hazaiak voltak, ám a vezetést az Üllő szerezte meg negyed órányi játék után. Az első félidőben Robson egalizált, majd a szünet után egy új meccs kezdődött, amit a Nagykőrös magabiztosan nyert, hiszen háromszor is mattolták az üllőieket. Szokás szerint Petric betalált, innen kezdődött a gála. Ezzel a győzelemmel a Nagykőrös a hetedik, és tovább folytatja harcát a dobogóért, amire a télen nem is gondoltunk volna. Az Üllő lassan válthatja a jegyét a megye kettőre.

Gólszerzők: Robson (38.), Petric (70.), Halasi (76.), Polyák (86.) illetve Rösch (16.)

Kiállítva: Sinkó (90., Üllő)

Biatorbágy-Törökbálint 3-0 (0-0)

Komolyan gondolja a Bia, hogy odaérnek a harmadik helyre. Ezúttal a Törökbálint volt az ellenfél, a két csapatot rengetek helyezés választja el egymástól a tabellán. Az első félidőben nem esett gól, viszont a szünet után a rendkívül jó formában lévő Kiss megtörte a jeget. Tíz perccel később Németh duplázta meg a hazaiak előnyét, majd a meccs végén Kiss gondoskodott újabb góljával a keretes szerkezetről. Ezzel végül magabiztos hazai siker született, így a negyedik helyről várja a folytatást a Viadukt, ráadásul a forduló nyertesei a Dabas-Gyón mellett, hiszen a Taksony vereséget szenvedett, ám jövő héten pont ők játszanak a listavezetővel.

Gólszerzők: Kiss J. (54., 84.), Németh G. (64.)

Tura-Vecsés 2-1 (0-0)

Arról nincs vita, hogy a tavasz egyik legnagyobb feltámadását a Tura mutatta be, a tavaszi tabellán is előkelő pozícióban vannak. Ennek ellenére természetesen nem ők voltak az esélyesek a meccsen, hiszen a Vecsés foggal-körömmel küzd a bajnoki címért. Az első félidő egy jó, de gól nélküli negyvenöt percet hozott, de a szünet után mindkét csapat el akarta dönteni. Less rögtön a szünet után betalált, de egy kis foci után végül egyenlíteni tudott a Vecsés. Nem sokáig volt egál, Thoma rögtön két perccel az egyenlítést jelentő gól után válaszolt, így újra a Turánál volt az előny. Ezt pedig a meccs végéig nem adták ki a kezükből a turaiak, és a forduló meglepetését jelentve megnyerték a Vecsés ellen meccset. Vincze Gábor alakulatának ezzel tíz pontra nőtt a hátránya, miután a Dabas-Gyón ismét nyerni tudott.

Gólszerzők: Less (48.), Thoma (68.) illetve Zalaegerszegi (66.)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.